05 d’octubre 2015

100 tresors

Fa tres mesos ja vaig deixar anar que això del geocaching m'havia picat la curiositat. Una xorrada com una altra? Una moda passatgera? Pot ser. De moment, però, he entrat amb força en aquest petit gran món de catchers distribuïts arreu del món, i ja hem aconseguit passar dels 100 trobats. I la primera valoració que en faig és que no només m'ha fet passar bones estones (i també moments de frustració!), sinó que m'ha aportat moltes altres coses que no m'esperava. 

Desviar-se de la ruta "normal" per anar a la feina, tenir una estona morta abans d'una cita o fins i tot anar-hi abans per poder fer una batuda prèvia per la zona, programar un matí de dissabte en funció del mapa de geoamagatalls que tens a l'aplicació... Tot això són comportaments que adoptes quan et submergeixes en aquest món, i que de sobte et fan descobrir petits racons que et passarien desapercebuts en condicions normals, ja sigui a la muntanya o enmig de la gran ciutat. A més, cada geoamagatall té una descripció del lloc on es troba (què hi ha o hi havia hagut d'interessant) i se'n poden aprendre coses sorprenents. Cada font pot tenir una història darrere, o bé hi ha noms de carrers amb un significat especial que a la majoria de gent els és desconegut. I no només a prop de casa: anar de vacances i intentar-ne trobar algun també es tota una aventura! I de ben segur que arribareu a indrets pintorescs o si més no curiosos que no surten a les guies.

Un altre dels aspectes que m'ha aportat aquesta activitat és convertir-la en una estona per compartir en parella o amics. Si el company se us hi enganxa, esteu perduts perquè potser fins i tot us superarà en avidesa i no pararà fins a pentinar la zona de dalt a baix! Cada geoamagatall és diferent, el consens i la picardia de cadascú contribueixen al bé comú de trobar el tresor final, i no deixa de ser una activitat més a l'aire lliure. 

I finalment... L'enginy. Hi ha geoamagatalls que són veritables obres d'art, gent que es curra camuflatges (sobretot enmig de la ciutat) per a burlar ésser trobats. De vegades la frustració hi és, i decideixes tornar-hi un altre dia, ja que es converteix en un afer personal. Però si el tens davant dels nassos, si és evidentíssim, i al final el trobes... Només pots fer que aplaudir i pensar: què bo que és aquest! I tot això per a què? Només per jugar contra gent d'arreu, de tot el món. Un gran joc a gran escala. Per entreteniment. Sense cap altra pretensió. 

[Possible spoiler de geoamagatalls]

A continuació us penjo algunes imatges de contenidors que he trobat per l'àrea metropolitana. Veureu que poden ser de diferents mides, més o menys camuflats amb l'entorn, etc. Alguns són "del montón", d'altres veritables obres d'art. Amb més de 100 catxés al sac, potser ja va éssent hora que intenti amagar-ne un jo!


5 comentaris :

 1. Explicat així tot són avantatge! La veritat és que em sembla una activitat molt distreta i 'inofensiva', vull dir que uns amaguen, altres troben, i hi ha bona voluntat per totes les parts, només per jugar i posar reptes perquè la gent en gaudeixi, i per l'altra part, les ganes de descobrir i de superar-se sent més llest que el que ha amagat. De tots els invents interactius que deu haver-hi d'aquesta magnitud, aquest em sembla un dels més benintencionats. Bona cacera!

  ResponElimina
 2. Ho estàs venent força bé. Però actualment per mi no es el moment adequat per fer aquestes coses, no descarto que més endavant.

  ResponElimina
 3. no ho he practicat mai, però de ben segur que m'agradaria, sempre he estat temptat per les troballes.
  Si t'ho has passat bé....tant li fa el que la gent pugui o no pensar

  ResponElimina
 4. xò i què trobes? no ho acabo d'entendre.... seria molt crítica i em sabria greu, xò no li acabo de veure el sentit. Sovint tinc la sensació que ens fan activitats perquè no creixem, que són com les gimcames de l'esplai. És com els room scape. En vaig fer una i si va ser molt xulo, xò ... tampoc em va aportar res. Suposo que és el que dius d'exercitar l'enginy, i com el meu està molt per sota terra, doncs està atrofiat.
  En tot cas, i després d'aquest comentari negatiu, el millor és que a tu t'agradi. Sempre està molt bé trobar activitats que agradin. Això omple.

  ResponElimina
 5. I espera a trobar el de "Les Alegries"...

  ResponElimina