02 de juliol 2013

Olor d'estiu

Felicitat
f. [LC] [FS] Estat de l’ànim plenament satisfet. 

Una enciclopèdia ens pot definir què és la felicitat, però no pas com assolir-la. Ni una enciclopèdia ni ningú. Un concepte tan relatiu el forja cadascú dins del seu cap en funció de les seves vivències, interessos, fites i il·lusions, en sí no existeix cap definició que ens la descrigui ni cap fórmula màgica que ens ajudi a trobar-la. Però des del meu punt de vista, aturar-se i saber apreciar el que tenim enlloc de pensar en allò que ens manca hi ajuda. I bastant. 

------------------------------------------

Hi ha petits trossets de diumenge sorprenents, capaços de refer-te de cap a peus. Sortir a fer una cerveseta i unes braves i, sense haver-ho planejat, acabar a un concert dels Lax'n'busto a Montjuïc. El meu primer concert. I a sobre gratuït i a dos pams de l'escenari. Fer cara de desconcert davant les cançons noves que no em sé. Saltar, cantar desafinant, riure i ballar els clàssics, i entonar els himnes més recents. Anar-me'n a dormir amb un somriure als llavis, convençuda de que no es pot fer a tot arreu, això. Els plans alternatius d'aquesta magnitud són un regal de la ciutat.

Serà un estiu amb feineta, tenint en compte que el meu mes de setembre serà carregat. Però estic contenta, renovada, amb il·lusió de gaudir de l'estiu i de Barcelona. Com una guiri més penso passejar pels carrers, fer cervesetes a les terrasses i aprofitar les mil i una opcions d'oci que s'hi poden fer amb ben pocs calerons. Encara queda per les vacances, però ja fa olor d'estiu. 

I la feina, les maleïdes beques i la incertesa no em poden absorbir. Tot plegat és una petita guerra, en la qual s'ha de sobreviure. Però segur que al final tornarem.

3 comentaris :

 1. És normal que faci olor d'estiu, ja fa uns dies que hi hem entrat. Però el temps estiuenc comença aquesta setmana, sembla ser, i amb això tot el que tu comentes al post. La ciutat es viu diferent, tot i que està plena de turistes. Gaudeix-ne, que Barcelona no s'acaba mai. Si això et fa feliç, és justament el que has de fer. El pla aquest del concert m'ha fet pensar en un parell d'ocasions que també hi va haver concerts inesperats, i té la seva gràcia. De vegades ens fem enrere perquè no ho teníem previst, però per què? Les oportunitats cal aprofitar-les.

  ResponElimina
 2. Osti els Lax... els vaig veure fa un milió d'anys a les festes del meu barri, quan encara tocaven amb en Pemi i encara no havien ni tret el disc amb la cançó del Liceu (ara no recordo el nom).

  Per la meva banda acabo de tornar del meu viatge d'estiu! Sí, sí, ja l'he fet! L'any passat vaig agonitzar fins al setembre (amb la gran recompensa de 3 setmanes a Islàndia) i aquest any ja he tornat! Encara em queden dies que aniré distribuint en petites sortides. Així que, ben preparats a gaudir de l'estiu! (tot i que bona part jo ja me l'he menjat!)

  ResponElimina
 3. d'aquests moments en dic bocins ;) i si, hi son i cal trobar-los.

  a gaudir del què poguem de l'estiu!!!

  ResponElimina