26 de maig 2013

Per enèssima vegada, recomençar

Després de fer l'últim examen de l'última assignatura del màster, espero que hagi de passar força temps abans de tornar-ne a fer. Tot i que sóc conscient que estem sota avaluació i aprenentatge constant, el que em toca a partir d'ara és un procés molt diferent. I per tant, per enèssima vegada, es tanca una etapa i se n'obre una altra (esperem) de llarga durada.

Ara toca aprendre (si tinc sort i les beques ho permeten), com és el món de la recerca. En començo a intuir quatre pinzellades: una muntanya russa de decepcions i alegries, frustracions i petits punts de llum. És extremadament senzill passar d'un garbuix de dades inintel·ligible que no sembla respondre a res a tenir la sensació que tot encaixa. S'ha de saber aguantar pals, el primer consell que em dono a mi mateixa és saber afrontar experiments que no funcionen (per cagar-la o per motius desconeguts), i a no prendre-m'ho de manera massa personal. Em resulta complicat de moment, ja que indirectament s'hi dediquen moltes hores i la implicació física i psicològica és important. Però és imprescindible no deixar-se absorbir. 

Així doncs, nous horitzons, nova etapa!

6 comentaris :

 1. Veig que la teoria del que et ve te la saps perfectament. Ara només cal que ho sàpigues aplicar a la pràctica. Sempre m'ha agradat dir que el científic ha d'aprendre a conviure amb el fracàs, que serà una de les presències més constants durant aquest temps. Però com t'ho dius, no t'ho pots prendre com a cosa massa personal, senzillament és així. I per molt que és frustrant, en realitat només vol dir una cosa: que quan tens un èxit puntual l'has d'aprofitar i gaudir tant com puguis.

  ResponElimina
 2. només hi ha una manera de saber com anirà....ficat-s'hi de cap.
  Sort i endavant

  ResponElimina
 3. El món de la recerca... és el Google, no ??

  ;)

  Apa, molts ànims i endavant que segur que tu pots. Ara bé... si un experiment surt molt molt molt malament avisa per arrancar a córrer, eh? :P

  ResponElimina
 4. Molt bé!!! Felicitats!!

  Com a mínim ja no hauràs de passar pels nervis i patiments d'un examen en força temps si tot va bé. Potser algun dia et toca ser a l'altre costat de l'examen.

  ResponElimina
 5. Un nou començar i aixó sempre és positiu. Endavant!!!

  ResponElimina
 6. L'important és anar tancant i obrint noves etapes i, si és possible, que les noves siguin més engrescadores que les anteriors. Com en tot, suposo, hi ha moments bons i moments pèssims, però es tracta de saber capejar els temporals quan arriben i mirar que no ens desbordin.

  Molts ànims i molta sort doncs, en aquesta nova etapa!

  ResponElimina