11 de gener 2011

Qui ha apagat els llums?

Avui he estat cinc minuts aturada davant d'un ascensor que estava aturat a la mateixa planta que jo. Cap dels dos ha fet un sol moviment, hem obviat la presència de l'altre, ens hem ignorat literalment. Al cap de cinc minuts, me n'he adonat que estava davant meu, esperant a que hi entrés, però sense dir ni piu. Ni una llumeta, ni una senyal. Estava a fosques.

I enlloc de cridar l'altre ascensor, hi he entrat i he pujat els vuit pisos corresponents a fosques. M'ha recordat a quan era petita, i es fonien els llums. M'encantava pujar a l'ascensor a fosques, fer el burro i anar comptant els pisos, que apareixien a la part de dalt de tot, il·luminats de color vermell. Recordo que la mare sempre volia agafar l'ascensor il·luminat, però nosaltres érem cabuts, cabuts. Acabàvem sempre pujant pel fosc, fent ganyotes al que teníem davant, que no ens veia, i ja de més grans, també queia algun calbot i una mà que sempre era innocent.

Avui pujava sola, de manera que m'he limitat a anar comptant els pisos: u, dos... quatre (el tres em sembla que fa segles que no funciona), cinc, sis, set.... sotrac final, i vuit. Però ha estat divertit, si més no, per repetir la trapelleria que feia tant de temps que havia oblidat.

3 comentaris :

  1. Uf, a mi la foscor no em fa gens de gràcia, i si ho ajuntes a pujar en un espai tancat i petit... em sembla que jo hauria agafat l'il·luminat.

    ResponElimina
  2. Porquet, mai dels mais! :)


    Xexu... No t'agrada la foscor, però t'agrada la nit? Ara sí que m'has sorprès...

    ResponElimina