17 de gener 2008

Contra corrent

Què passa si llencem una cirera al riu? S'enfonsa? Sura? Això no ho sé, però el que sí que sé és que el corrent de l'endurà lluny, ben enllà, fins que el perdi de vista (el riu no s'ha assecat ni res d'això, i a més a més és cabalós d'acord? cal deixar clares les premisses...).

Quan la multitud s'ajunta i va en contra de la minoria, la minoria perd. Centenars, milions de gotes d'aigua s'alien contra les cireres, els tronquets i tot el que pugui caure al riu. S'ho endú fins que mor, fins que les seves aigües se'n tornen al mar. Però una cirera és vermella i dolça, molt dolça. Què li passarà quan arribi al mar? Es salinitzarà i el riu guanyarà la partida? O hauria de lluitar i intentar anar contra corrent literalment? Potser així encara conservaria el que la caracteritza i no hauria permès deixar-se modificar per la massa de gotes d'aigua, potser així conservaria la seva dolçor. I no s'hauria deixat manipular, perquè una cirera salada deixa de ser cirera. Algú n'ha provat alguna algun cop?

Però és ben lògic que per més que la cirera vulgui anar contra corrent no podrà. Per més que ho intenti, per més que l'animin, per més que dugui una traca de cirerers que la vagin animant des de la riba, per més que faci una reflexió d'introspecció i es digui a si mateixa que tot és possible, no ho aconseguirà. Les aparences enganyen, si deixes que t'embenin els ulls ho veuràs tot diferent, però res serà real. A més a més hi juga un paper important la part psicològica del repte, el fet que les gotes d'aigua s'aliïn i siguin capaces d'enfonsar-la dins l'aigua amb la seva força, la seva convicció de que guanyaran segur i la seva prepotència. No els cal que ningú les animi, es tenen les unes a les altres i ja han guanyat a troncs i persones: una petita cirera no és res. A més a més, qui no gaudeix de l'aigua? Una dutxa ben calenta, una remullada a l'estiu... Poden ser angelicals quan volen i proporcionar-te moments idíl·lics o de plaer, però a la que et giris d'esquena són capaces d'enfonsar-te i ofegar-te en un tres i no res.

Si voleu, ho podeu comprovar: si llenceu una cirera al riu, segur que el corrent se l'endurà.

[PS: A veure si us sona la proposta de Relats Conjunts... :D]

4 comentaris :

 1. Pot fer o hauria de fer pensar una bona estona aquest escrit.

  Anar contracorrent és ben difícil i fatigós. En canvi deixar-se portar priva de la voluntat personal però requereix molta menys energia i reflexió.

  D'altra banda la cirera salada serà una cirera salada.

  Pel que fa a la flotavilitat, jo crec que s'enfonsa a no ser que l'aigua en qüestió tingui moltes sals dissoltes.

  PS: Per sort havia copiat el missatge perquè no se m'ha publicat a la primera vaig aprenent

  ResponElimina
 2. La teva cirereta té poc a fer en mig de tanta aigua. Igual que una gota d'aigua en mig d'un desert de sorra, o un gra de sorra en mig d'un cistells de cireres.
  Depenem de l'entorn, és cert, però això no vol dir s`hagi d'anar sempre a favor de la corrent imperant.
  Esta molt bé el teu bloc. T'he copiat una foto i m'ha anat bé descobrir lo de boomp3.
  A reveure.

  ResponElimina
 3. Si la cirera sap el que vol i n'està segura del que pensa ni totes les gotes d'aigua del riu la podran portar a on volen, perquè, encara que ens vulguin fer veure el contrari, la raó no depèn del nombre d'opinions a favor o en contra.

  I, per cert, anar contracorrent a vegades ja no és que sigui necessari, és que és molt més engrescador !!

  PS: Acudit dolent : "Què passa si llencem una cirera al riu?" Depèn del pes del bloc de formigó a la que la lliguem :P

  ResponElimina
 4. Sí que cansa, sí, alasanid... massa!! però és que deixar-se portar toca la moral... I prefereixo no deixar-me portar ^^

  -------

  Benvingut Joan! Pots agafar el que vulguis! Hi tenia poc a fer... però se n'ha sortit! Sempre hi ha l'excepció que confirma la regla... no?

  -------

  la cirera, no ho feia per engrescar-se carquinyol (encara que li agrada molt l'aigua!), però crec que si s'ho proposa i el vent li és favorable podrà remuntar el riu i tot!

  I la resposta no és aquestaaa! Ai ai ai que vas faltar a classe aquest dia eh!

  Què passa si llencem una cirera al riu? --> si surarà o s'enfonsarà depèn del seu radi multiplicat per pi al cub i dividit entre la meitat de la seva densitat, li has de restar la mossegadeta que li he fet i després comparar el resultat amb la densitat de l'aigua quan li posem una copeta de vi i mig quilo de sal. I l'apartat B que seria si la lligues al fomigó, has de comparar el que hem fet abans amb la grandària, densitat, olor, color i textura del formigó. Aiiii... Ho veus clar ara???

  ResponElimina