15 de desembre 2007

Aprenent llengües

Parlar, cridar, xiuxiuejar, xisclar, plorar... Som capaços d'articular moltíssims sons i en diferents idiomes. Actualment, saber idiomes és un gran avantatge per moure's pel món, per poder-nos comunicar allà on anem sense tenir dificultats pel que fa a la comunicació. Si hem de viatjar a França potser comprarem un petit traductor per sortir del pas (els que sàpiguen francès no, és clar!), i si anem a Alemanya, Finlàndia o la Xina, el mateix. Però si tenim ganes de fer un creuer per l'Atlàntic, l'Índic o qualsevol altre mar del món, no serem capaços d'entendre ni un sol so del dialecte que es parla per aquells indrets. Doncs bé, per tal de preparar-vos per a aquest futur viatge, aquí ve un curset intensiu sobre els sons emesos pels dofins:

Primer de tot començarem per aquells que heu sentit més d'una vegada, en documentals o potser en algun CD, mesclats amb música mística. El seu significat és ambigu i molt extens; parlant més clar, el seu significat és de moment desconegut. Però segurament són aquells que serveixen per expressar sentiments, emocions i estats d'ànim...
Seguidament, en aquest curset aprendreu a distingir com són els clics d'ecolocalització (l'anomenat sonar), del qual ja us en vaig mostrar una possible aplicació. Així doncs, no oblideu comprar un aparell per gravar ultrasons i emportar-vos-el durant el vostre viatge... Els dofins els fan servir per divisar preses sota la sorra, per caçar de nit o en aigües tèrboles, per conèixer què els envolta quan la visibilitat és nul·la (i això és possible gràcies a la precisió d'aquest sistema, que els permet conèixer la forma, dimensions, estructura interna i densitat dels objectes i animals), i en alguns casos s'ha observat com un dofí empenta a un altre dofí posant en contacte el seu morro amb la zona genital del company, mentre emet els clics d'ecolocalització... Una tècnica força estimulant (els clics d'ecolocalització es perceben com a vibracions).
[Només els primers segons de la gravació són clics d'ecolocalització]I finalment, el xiulet individual, aquest nom dels dofins que us vaig presentar fa pocs dies. Així que ja no s'hi val allò de eh tu! o psst! Cal dir les coses pel seu nom!
Així doncs, ara ja no teniu excusa per perdre-us per aquests mons aquàtics de déu, que de dofins n'hi ha a tots els oceans del món!

Els que demostrin que han adquirit el nivell mínim necessari, podran passar a recollir el First Certificate dofinès, que us donarà prestigi allà on aneu si li feu un lloc dins el currículum (sobretot si domineu mooolt bé l'ecolocalització :D )

5 comentaris :

 1. Tan cecs estan els dofins per necessitar ecolocalitzadors per trobar els genitals dels companys?? O és que no he entès res?? ;)

  ResponElimina
 2. Ostres! El darrer sembla un bebé gemegant!

  ResponElimina
 3. No tinc el nivell suficient encara per optar pel títol.

  El xiulet individual, no l'havia sentit encara, si més no aquest.

  ResponElimina
 4. dofinès? però que és això !!! Quin escàndol !!

  Els dofins han de parlar "en cristiano", i ja estan trigant a aprendre "la lengua del imperio" !!

  ;) :P

  ResponElimina
 5. Nooo que tenen una vista molt bona xexu!! Això només ho fan per lligar :P ... Ben bé, no seria el símil d'un vibrador???

  Això mateix em va dir el meu tutor quan ho va sentir, dan!!

  Poc a poc, alasanid! Aviat seràs un expert dels dofins i tindràs el Advanced i tot ;)

  Si hooooooooooome!! Només faltaria que l'imperio fos aquàtic també!! I que el cant de les balenes fos el chotis!! XD
  Però arribar a parlar d'una llengua en el cas dels dofins, fora bromes, potser és anar massa lluny... Jo ho vaig posar més en plan broma :P

  ResponElimina